Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 20125 ΧΡΟΝΙΑ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

              ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2/2012
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ

     «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…» του Ιωσήφ Αναστασίου
       (Διασκευή-Επεξεργασία Κειμένου / Μαρία Μπαλτατζή)Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου των συγγραφέων συμπολιτών μας, παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά ένα ακόμη έργο του Ιωσήφ Αναστασίου, που τιμά την πόλη μας με την πάντα ανήσυχη και εφηβικά επαναστατική πένα του. Είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα το Ιωσήφ ή Αλβέρτος του ιδίου. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλει. Με τιμά. Ελπίζω να μην τον απογοητεύσω.
Στο Εμείς Οι Άλλοι, η φυγή από την «πραγματικότητα» - μια δίψα της καρδιάς και του νου, μια ανάγκη ζωής - είναι κι αυτή μια «πραγματικότητα». Ο πόθος για αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, αυτεξουσιότητα είναι κυρίαρχο συναίσθημα για κάθε αληθινά ανθρώπινο ον. Ο κόσμος, όμως, χωρίζεται σε κυρίαρχους και κυριαρχημένους. Με τους δεύτερους να μην μπορούν να γλιτώσουν από τους κανόνες του παιχνιδιού, που με ακρίβεια σημαδεύουν το «τέλος τους». Ωστόσο, κάποιοι ελάχιστοι και «διαφορετικοί», ρομαντικοί και αμετανόητοι, επιμένουν να ελπίζουν ακόμα στο θαύμα της εξέγερσης των πολλών και αδικημένων εναντίον όσων γκρέμισαν και συνεχίζουν να γκρεμίζουν τα όνειρά μας, να ακυρώνουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, στέλνοντάς τους για άλλη μια φορά μετανάστες στα πέρατα της γης. Και φυσικά αυτοί «οι άλλοι» πρέπει να απομονωθούν από το σύστημα, να χαρακτηρισθούν «άκρως επικίνδυνοι». Ένα είναι σίγουρο: Αν δεν γίνουμε πολλοί οι «επικίνδυνοι», η «επικίνδυνη» κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, θα γίνει ανεξέλεγκτη. Και αλίμονο στους ηττημένους! Αλλά δεν πειράζει! Ευτυχώς, τουλάχιστον έχουμε «Δημοκρατία»!!! Και ευτυχώς που είμαστε λογικοί, τόσο που να κατανοούμε πλήρως την τέλεια διεθνή παράνοια που ορίζει και καθορίζει τις τύχες όλων απανταχού της ταλαίπωρης αυτής γης.
« Η υπεροχή μιας ουσίας σε βάρος της αντίθετής της είναι αδικία. Γι ΄αυτό ακολουθεί μια αντίδραση που οδηγεί στην αποκατάσταση της ισότητας. Ο Νόμος στο βασίλειο της φύσης είναι η δικαιοσύνη και ο φυσικός κόσμος κυβερνιέται με κανόνες και τάξη», Αναξίμανδρος.

Για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Μαρία Μπαλτατζή

Παίζουν:
Μαρία Μπαλτατζή-Αλίκη Μπράβου-Φανή Χατζημπάρμπα
Σκηνοθεσία/Επιμέλεια Μουσικής-Σκηνικών-Κουστουμιών:
Μαρία Μπαλτατζή

Ώρα προσέλευσης: 21.00-21.30 Διάρκεια Παράστασης: 60΄
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με ποτό & συνοδευτικά)
Διεύθυνση: Ολύμπου 88(Αρχαία Αγορά)
Τηλ. 2310285452-2310272909-6974195079
e-mail: politeiatheatrou@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου